Skip links

Procesul de modelare  stimuleaza dezvoltarea 

Procesul de modelare  stimuleaza dezvoltarea 

O să vă împărtășesc câte ceva din cugetările mele.

Există diferite păreri referitor la un anumit model de relație în familie. Spre exemplu, este foarte răspândit acest punct de vedere:

„Ce model de relație a văzut copilul în familia sa, acela îl va prelua și în familia pe care și-o va întemeia în viitor”. În practica mea, am întâlnit multe persoane care în copilărie nu au avut parte de cele mai bune modele de relație în familiile lor, cu toate acestea ei își formează în familie și în căsnicie, propriul model de relație, mai bun decât cel văzut în familia părinților.

În prezent există posibilitatea de a modela: dacă dorești poți prelua un model din viața unor cupluri de succes, din cărți, sau din filme. Sau poți lucra asupra propriei relații cu ajutorul psihoterapiei, în acest caz  ambii parteneri se schimbă, și cu siguranță că și relația se schimbă.

E firesc ca oamenii să se dezvolte atât fiziologic cât și psihologic. Dacă un copil a crescut într-un mediu infect, asta deloc nu înseamnă că el își va forma exact același model primit în copilărie. 

El va urmări alte modele, va încerca, va gusta și va decide la care model să se oprească.

Vă doresc succes în procesul de modelare!

Присоединяйтесь к обсуждению

Return to top of page